DETOX MASKESİ

08:46


Bu zamana kadar denediğim en etkili, en içeriği temiz maskenin tarifini sizlerle paylaşacağım bu yazımda.

Maskelerimi genelde kendim yapmayı severim fakat arada sırada üşendiğim için elim hazır maskelere gitmiyor değil.

Loreal Paris'in Saf Kil serisinden Detox Maskesi kullandığım en iyi maskelerden diyebilirim fiyat performans açısından da oldukça başarılı. The Body Shop'ın ünlü Himalayan Charcoal ve Glam Glow'un Super Mud maskesini denemeye fırsat bulamadım çünkü en iyi sonucu yine kendi yaptığım maskemden alacağım için tekrar döndüm yağları killeri depolamaya.

Malzemeler;
Yeşil kil 
Lavanta Yağı
Çay Ağacı Yağı
Gül Suyu

1 tatlı kaşığı yeşil kilin üstüne 10 damla lavanta yağı ve 3-4 damla çay ağacı yağını (dikkatli koyun fazla koyarsanız maske yüzünüzde durduğu süre boyunca gözlerinizden yaş geliyor, denenmiştir 😅) döküyoruz. Sonrasında 1 tatlı kaşığı gül suyunu koyup karıştırıyoruz. Önce yağları koyunca homojen bir karışım elde etmek daha kısa sürüyor aklınızda bulunsun.

Daha etkili sonuç için kullandığınız bir toniği gül suyu yerine kullanabilirsiniz.

Maskeyi 10-15 dk boyunca bekletiyoruz ardından yüzümüzü ılık suyla yıkıyoruz. Sonrasında tonik ve kullanıyorsanız nemlendirici ile bakımımızı tamamlıyoruz.

Bu miktarda hazırlanan maske 2 kullanıma yetiyor o nedenle kapalı bir kutuda hazırlarsanız sonrasında kurumadan kullanabilirsiniz.

Haftada bir uygulayabilirsiniz. Cildimin kendine gelmesini istediğimde ya da gece ağır bir makyaj yaptığımda üst üste uyguladığım zamanlar da oluyor.

Akşam yatmadan önce yapmanız en ideali.

Yağlı ve karma ciltler için olan bu maske kuru ciltlilere fazla gelebilir. 


İyi bakımlar 🙋

Sevgiler,
hazi 💋

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts