MODA KAÇAMAĞI

04:08

Bayram tatilinde planı olmayan İstanbullular ve tatilde İstanbul'a gelecekler için küçük bir Moda yazısı hazırladım.




Munchies Crepe & Pancake



Munchies' in insanlarla ilişkisi 3'e ayrılıyor. 

  • Munchies'i bilenler ve gidenler
  • Munchies'i bilip, henüz gitmemiş olanlar 
  • Munchies'i bilmeyip duyunca gitmek isteyenler 
Ben ikinci gruptaydım ve gitmeye fırsat bulamamıştım, erkek arkadaşım ise üçüncü gruptaydı ve dolayısıyla kendimizi Kadıköy vapurunda bulduk.



Öncelikle iki çeşit var; tatlı&tuzlu karışık ve sadece tatlı. Biz kahvaltı için oraya gittiğimizden tatlı&tuzlu karışık olanını seçtik ama öğleden sonra tatlı kaçamağı için de tercih edilebilir.

Tatlı olarak alıştığımız lezzetler vardı; nutella, fıstık ezmesi, beyaz ve fındıklı çikolata kreması, meyveler, reçeller. Tuzlu olarak ortada üçgen peynir, salam ve hellimin yanında acuka, zeytin ezmesi, labne, domates gibi çeşitler vardı ve ben seçimlerimi genellikle tuzlulardan yana kullandım (En son bir pankek in üstüne yanyana zeytin ezmesi, labne ve acuka sürüyordum 😅😅). Çeşitlerin hepsi birbirinden lezzetli.

İki kişi için 8 pankek geliyor, başta yetmeyecek diye düşünsem de gayet güzel doyduk. Akşam 6'ya kadar acıkmadığımı ekleyeyim.

İçecek olarak limonata, portakal suyu, kahve ve çay seçenekleri mevcut. Biz seçimimizi çaydan yana yaptık ve bittikçe yenilendi, çayları da gayet lezzetliydi. 


İki kişi için pankek tabağı+sınırsız çay 70 ₺. 


Hepsine ek olarak Munchies Mahmut Muhtar Paşa Köşkü'nün tam yanında yer alıyor. Her ne kadar restorasyonu beklense de Munchies'e giderseniz önünden geçerken şöyle bir bakmayı ihmal etmeyin.

Caferağa Mahallesi, Moda Cd. No:145, 34710 Kadıköy/Istanbul


Barış Manço Moda 81300



Kahvaltıdan sonra Moda'da yapılacak şeylerin başında Barış Manço Müzesi geliyor. 

Bir Barış Manço hayranı olarak müzeyi gerçekten çok beğendim. Barış Manço'nun hakkettiği gibi her ayrıntısı düşünülmüş. Müzeyi gezerken size Barış Manço'nun şarkıları eşlik ediyor, duvarlar da boş bırakılmamış en güzel şarkılarının notaları yer alıyor.

Müze Barış Manço'nun hatıraları dışında bile gezmeye değer mobilyaların neredeyse hepsi antika ve hangi döneme ait olduğu detaylıca açıklanmış, ayrıca evin kendi, hele banyoları çok güzel. 







Pazartesileri hariç 9.00-17.00 arası her gün açık.
Bilet Fiyatları;
Öğrenci:4 ₺
Tam:6 ₺

Caferağa Mahallesi, Yusuf Kamil Paşa Sok. No:5, 34710 Kadıköy/Istanbul


Moda'ya hala doyamayanlar Meşhur Dondurmacı Ali Usta'da dondurma yiyebilir (o sırada beklemeyi göze alıyorsanız :)) ya da Moda Çay Bahçesi'nde oturup bir Türk kahvesi içebilirler. Ya da bizim gibi Antikacılar Çarşı'nı dolanabilirsiniz.


Görüşmek üzere 👋

Sevgiler,

hazi 💋

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts