GÖZ EGZERSİZLERİ

07:52



Belki duymuşsunuzdur televizyon, telefon veya bilgisayar ekranları gözlerinizi bozmaz sadece yorar diye ama yorması da iyi bir şey değil tabii ki. Genelde herkesin bildiği 20-20-20 kuralı (20 dakikada bir 20 saniye boyunca 20 metre uzağa bakmak) bile artık telefondan kaldırdığımız başımızı 20 saniye televizyona yöneltip tekrar telefonumuza gömdüğümüz bir oyuna dönüştü. Bu nedenle ben de size gözlerinizi rahatlatabilecek ve kolayca uygulayabileceğiniz bir kaç göz egzersizi tavsiye edeceğim bu yazımda.

Öncelikle 20-20-20 kuralı gayet faydalı ama bu zamana kadar kaç kere uyguladın deseniz 1-2 defadan fazlasını aşmaz çünkü bir şeye odaklandıysam, bence bu çoğumuz için geçerli, 20 dakika sonra kafamı kaldırayım da 20 saniye uzaklara bakayım diye düşünmem. 

Benim uyguladıklarım ise gece yatağa yatıp artık telefonla da oynamayı bıraktıktan sonra ile uykuya dalma arasındaki sürede yaptığım ve en fazla 5 dakikanızı alan ve bir zaman sonra alışkanlık haline getirebileceğinizi düşündüğüm egzersizler.

1) Sağ sol
Gözlerinizi açık ya da kapalı 10-12 defa sağ-sol şeklinde hareket ettirin.

2) Yukarı aşağı
10-12 defa yukarı aşağı hareket ettirin

3) Çapraz
10-12 defa sol üst-sağ alt ve sağ üst-sol alt olacak şekilde çapraz hareket ettirin

4) Daire
Saat yönünde ve saat yönünün tersi olacak şekilde 10-12 defa gözlerinizle daireler çizin

5) Şaşı
Gözlerinizi çok zorlamadan bir kaç defa ortada birleştirin.

6)Aç-kapa
Çok yavaş bir şekilde gözlerinizi 10-12 defa açın ve kapatın. Zaten bu son hareketle uykuya dalmanız da kolaylaşıyor.

Gördüğünüz gibi bu 6 egzersizi uygulaması çok kolay. Etkisini de çok çabuk görüyorsunuz. Sabah uyandığınızda hem uyku hem egzersizle gözleriniz daha dinlenmiş başlıyor güne.

Unutmayın gözlerimizi hiç alışkın olmadığı kadar yapay ışığa maruz bırakıyoruz. Belki ileride tahmin edemeyeceğimiz şu anda olmayan göz hastalıkları oluşacak. Bu nedenle gözlerimizi olabildiğince rahatlatmaya, dinlendirmeye çalışalım. (Kamu Spotu gibi oldu😅🙈)

Umarım paylaştığım bu egzersizler sizler için de faydalı olmuştur. 

Sağlıklı gözler 😉👀


Not: Yapabilenler 20-20-20'yi de yapsın 😁

Sevgiler,
hazi 💋
KaydetKaydetKaydetKaydetKaydetKaydet
KaydetKaydet

You Might Also Like

4 yorum

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. hmmm 20-20-20 olayını bile bilmiyordum, bundan sonra dikkat edeceğim. diğer dediklerini de yapmaya çalışacağım. kendi bloğuma da beklerim: aglakoglak.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Popular Posts