BALLI MUZLU BAKIM

11:51

Havalar önümüzdeki günlerde ısınacak gibi görünse de güneş kendini gösterse de bu havalara aldanmayalım bence hava hala soğuk. Mesela bir bardak ballı muzlu süt çok iyi gelebilir bu günlerde. Elimizde kalanlarla da basit ve faydalı bir bakım kürü elde edebiliyoruz.

Elimizde kalandan kast ettiğim boş bardak değil tabii muz kabuğuydu. Muz kabuğunu cildimize peeling yapmak için kullanacağız. Yaklaşık 15 dakika bütün muz kabuğunu kullanacak şekilde yüz, boyun ve dekolte bölgesine dairesel hareketlerle masaj yaparak yediriyoruz. Ben sonrasında bir kaç tanesini yüzümde bırakıp tropikal ormanlarda kamuflajcılık oynamayı da seviyorum. Yüzümüzdeki muz kalıntıları kararmaya başlayıp çirkinleştiğimizde (yaklaşık 10 dk) yüzümüzü yıkamamız gerektiğini anladığımız an geliyor. Yüzümüzü ılık suyla yıkayıp maske kısmına geçiyoruz.

Maske için de baldan başka bir şeye gerek yok. Yüzümüze, sabrımız varsa boyun ve dekolte bölgesine de sürdüğümüz balı 15-20 dk bekletip yine ılık suyla cildimizi yıkıyoruz (Bal hissettirmeden üstünüze damlayabilir elinizde peçete bulundurmayı ihmal etmeyin).

Muz kabuğu içerdiği potasyum, çinko, A, B, C, ve E vitaminleri ve lektin ile cildi yenilemede, sivilce ve siyah noktalarla savaşmada ve nemlendirmede çok başarılı. Bütün cilt tiplerini memnun edecek nadir doğal malzemelerden biri.

Bala gelirsek içerik açısından muzla çok benzer. B ve C vitaminleri ve çinko açısından çok zengin. Antimikrobiyal özelliğe sahip. Bu nedenle hem sivilce ve siyah noktalara hem de nemlendirmeye çok iyi geliyor. İkisi de içerdiği C vitamini sayesinde antioksidan özelliğe sahip bu nedenle yaşlanma karşıtı özellik de sağlıyor.

Cildinizi yormadan temizleyip yumuşacık yapacak bu bakım kürü haftada bir yapılabilir.

İyi bakımlar 🍌🍯

Sevgiler,
hazi 💋

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts