SABAHTAN AKŞAMA: KADIKÖY

02:49

Baharın kendini yavaştan gösterdiği günlerden merhaba. Geçtiğimiz pazar İstanbul'da mis gibi, sıcacık bir hava vardı ve bu güzel hava bir şekilde değerlendirilmeliydi. Nereye gitseniz gününüzün güzel geçeceği belliydi zaten biz de Kadıköy'ü seçtik. 


Pattis

Kahvaltı için seçtiğimiz yer Pattis'ti. Çok büyük olmayan ama sıcacık lezzetlerle dolu bir yer burası. Bir sürü güzel lezzetin içinden lavaş ya da ekşi mayalı ekmek üzerine yaptıkları omletlerin sebzeli ve patateslisini tercih ettik. Ayrıca farklı kıta şekillerinde sundukları tabaklar da bence çok eğlenceli olmuş. Yanına da benim menüde görünce dayanamadığım çingene salatasından söyledik. Her şey hem çok lezzetli hem de evde yapılmış hissi veriyor. Sağlıklı birçok alternatif de mevcut. Hafta sonu sakin bir kahvaltı mekanı arıyorsanız bi deneyin derim. 

Pattis: Osmanağa Mahallesi, Hasırcı Başı Cd. 31/B, 34714 Kadıköy/İstanbul

Page Cafe & Gallery

İkinci durak ise Moda'daki Page Cafe & Gallery oldu. Burası hem sanat eserlerinin sergilenip satın alınabileceği hem de çok lezzetli kahveler yapan bir cafe. Mekanın sıcaklığı müziklerin güzelliği bizi orada 4 saat oturtmaya yetti. Caddenin üzerinde olmasına rağmen bahçesi ne kadar hareketliyse içerisi de bir o kadar huzurlu.




















Kahvede ise tercihimizi Wiener Melange'dan yaptık ve bunun gibi bir çok Viyana kahvesini de bulabilirsiniz. Ayrıca uzun zamandır yediğim en güzel New York Cheesecake'i de burada yeme fırsatı buldum ama o kadar güzeldi ki fotoğrafını çekmeyi unuttum.😅🙈

Page Cafe & Gallery :Caferağa Mahallesi, Moda Cd 121-1, 34710 Kadıköy/İstanbul


Dürümcü Emmi



Akşam yemeği tercihimizi ise arkadaşımın tavsiyesiyle Dürümcü Emmi'de kullandık. Antep'te 1 ay geçirdiğim için objektif davranamadım ama bir Metanet Lokantası değilse bile çok lezzetli bir beyran içtik. Antep dışında bu lezzetlere yaklaşabilmek bile yetiyor bana zaten. Menüde katmeri görünce onu da istemesem olmazdı (sabah cheesecake yiyen ben değilim sanki 😂). Katmer de gayet lezzetliydi Zekeriya Usta'dan sonra yediğim en iyi katmer diyebilirim. Bir katmeri iki kişi paylaşabilirsiniz.

Dürümcü Emmi:Hasanpaşa Mahallesi, Mahmut Baba Sk. No:11, 34722 Kadıköy/İstanbul



Sevgiler,
hazi 💋

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts