TED GİBİ KONUŞ

01:51

Eğer insanların çoğuna benziyorsanız, hayatınız için hayal ettiğinizden çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Öğretme ve heyecanlandırma , bilgilendirme ve ilham verme yeteneğiniz vardır, ama sadece bunları gerçekleştirme yeteneğinize inanırsanız, diyor Carmine Gallo.


Çoğumuzun çekindiği topluluk önünde konuşma olayına 100'den fazla TED konuşmasını inceleyerek İyi sunum nasıl yapılır?'ın tarifi verilmiş TED Gibi Konuş kitabında.


Bilmeyenler için TED nedir?
TED (Technology, Entertainment ve Design), 1984'ten beri alanında iyi olan insanların yaklaşık 18 dk'lık konuşmalar yaptığı bir organizasyondur. 2 yılda bir düzenlenir ve bir çok ünlü iş adamı, sanatçı, bilim adamına misafirlik yapar.


Carmine Gallo kimdir?
Kitabı gördüğümde TED gibi Konuş fikri cazip gelmişti fakat Carmine Gallo hakkında hiçbir fikrim yoktu ve bu adamın kitabını neden okumalıyım diye sordum kendime. Kendisi 1965 doğumlu, Gallo Communications Group başkanı, dünyanın önde gelen markalarının iletişim koçluğunu yapmakta, üst düzey yöneticileriyle çalışmakta, UCLA, Stanford ve Berkeley'de MBA öğrencilerine ders vermekte. Ayrıca Steve Jobs'ın Sunum Sırları kitabının da yazarı. (Bence kitabı okumak için yeter 😅)

Kitap 9 başlıkta topluluk önünde konuşmayı inceliyor. Kelimelerinizi nasıl seçmeniz gerektiğinden sunumunuza resim mi koymalısınız yoksa yazı mı?'ya kadar akla gelen her konuyu TED konuşmacıları üzerinden çözümlüyor. Konuşmacıların hepsinin tarzı farklı rock yıldızı da var üniversite profesörü de fakat sonunda hepsi seyirciye vermek istedikleri mesajı vererek bitiriyorlar konuşmalarını. Gallo'nun da bu kadar konuşmayı incelemesinin sebebi biraz da farklılıklar için de ortak özellikler bularak bu 9 başlığı ortaya çıkarmak ve okuyucunun da yapabileceğine kendini ikna etmesini sağlamak.

Kitap 250 sayfadan oluşuyor ve Carmine Gallo'nun dili de sıkmadan akıcı bir şekilde okutuyor kitabı. Fakat benim gibi başınıza iş çıkarmak isterseniz Gallo'nun bahsettiği her konuşmadan sonra o konuşmayı izleyebilirsiniz bu hem kitabı daha faydalı hale getiriyor, hem konuşmaların daha akılda kalmasını sağlıyor, hem de bundan sonra izleyeceğiniz TED konuşmalarını nasıl izlemeniz gerektiğine dair de bir alışkanlık katıyor.

En sevdiğim TED konuşmalarında bazıları,


Eski ABD başkan yardımcısı Al Gore'un iklim değişikliği üzerine yaptığı, Richard Branson'ın da favorisi olan konuşma,

Tony Robbins'in 18 dk kuralını aştığı ve dakikada 250 kelime söylediği Neyi Neden Yaparız? adlı konuşması,



U2'nun solisti Bono'nun yoksulluk üzerine yaptığı görsel sunumunu çok beğendiğim konuşması,


Minnoş Bill Gates'in konuşmanın ortasında salonun ortasında sivrisinek yaydığı konuşması,



Umarım severek okursunuz 😌📖

Kitabın linki ise aşağıda 👇
http://www.dr.com.tr/Kitap/Ted-Gibi-Konus/Carmine-Gallo/Egitim-Basvuru/Kisisel-Gelisim/urunno=0000000666166

Sevgiler,
hazi 💋

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts