YENİ YIL BAKİM RİTÜELLERİ

23:51

Selaaam🙋🙋Yeni yıla son 2 hafta 👯

Bu son 2 haftada yeni yıla hazır bir şekilde girmek için yapmak isteyebileceğiniz, benim de her yıl yapmaya çalıştığım 4 bakım ritüelini yazdım. 


  1. Önce temizlik; kozmetiklerinizi incelemeye alın. Üzerinde 12 ay ya da daha kısa süre yazan ve ne zaman aldığınızı hatırlamadığınız makyaj malzemeleriniz ve kremlerinizle vedalaşın. Artık size faydadan çok zararı dokunacak çünkü. Makyaj ve saç fırçalarınızı temizleyin arada yapmayı unutsak da şimdi yapmak için doğru zaman 💪
  2. Temizlikten devam ediyoruz; bu sefer kendimiz. Yeni yıla girmeden kendinize derinlemesine bir temizlik uygulayın. Detox maskesi, derinlemesine peeling, kese, manikür, pedikür...İnanın yılın bütün stresini atarak yeni yıla girmek en güzeli. Hamam ya da saunaya giderek bir üst seviyeye de çıkarabilirsiniz bu dediğimi.
  3. Bu sefer de özendiklerimize gelelim. Yeni yıla girmeden kendinize hep üşendiğiniz ya da özenip de fırsat bulamadığınız bakımlardan birini yapın. Bu evde saçınıza yapacağınız bir maske de olabilir (biliyorum bazılarımız buna bile fırsat bulamıyor 😅), güzellik merkezinde uygulatacağınız bir bakım da.
  4. Kendinize yeni yıl için bir bakım rutini seçin; kuru fırçalama, makyaj fırçalarını haftada bir yıkamak, düzenli olarak göz egzersizi yapmak, bir daha asla makyajsız uyumamak gibi. Bu rutini yeni yılda düzenli uygulayacağınıza dair kendinize söz verin ve son haftadan başlayarak yeni yıla uyguladığınız rutinle girin. Mesela benim bu yıl ki hedefim düzenli olarak diş ipi kullanmak, bakalım yine vaz geçmeden devam edebilecek miyim? 😅
Bu kısa ve etkili 4 yöntemle yeni yıla daha hafif ve bakımlı bir şekilde gireceğinize eminim. 


Sevgiler,
hazi 💋

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts