ELMALI KIŞ ÇAYI
09:48
Yemiyoruz madem çöpe gitmesin dimi hazır havalar soğumuşken biz de böyle değerlendirelim.
İhtiyacımız olanlar,
2 tane böyle kendinden geçmiş elma (geçmemişse yiyin çünkü)
2 adet tarçın çubuğu
1 avuç da ıhlamur
Hepsini güzelce yıkadıktan ve elmaların çekirdeklerini alıp dörde böldükten sonra orta boy bir tencereye koyup üstü dolana kadar su ekliyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz. Yaklaşık yarım saat sonra da bal rengi bir çay elde ediyoruz.
Bu boyutta bir tencereden en az 10 bardak çıkıyor.
Elma ve tarçın tadı baskın olduğundan benim gibi ıhlamurun kokusunu pek sevmeyenler için de ideal.
İçmek için hasta olmayı beklemeyin ama
hastaysanız da içine bal ekleyerek daha da iyileştirici hale getirebilirsiniz.
Hasta olmayanlar için ise bonus özellik;
Tarçın iyi bir iştah kapatıcı olduğundan ekstra atıştırma isteğinizi bastırıyor. Şekersiz içerseniz çok daha anlamlı olur zaten elmadaki şeker de lezzet veriyor. Bu nedenle gün içinde ya da akşam yemekten sonra içerseniz hem sıcak bir mola hem de daha az yemenizi sağlayacak gizli bir diyet içecek haline gelmiş olur.
Afiyet olsun ☕
Sevgiler,
hazi 💋
0 yorum