KIŞIN CİLDİ KORUMAK İÇİN ETKİLİ 5 YÖNTEM

23:57

Kışın cildimizi kalın kıyafetler arasına saklayınca ihmal edebiliyoruz. Çok kuruluk yaşamayanlarda bile solgunluk ya da kızarıklık gibi problemler görülebiliyor. Ben de size uyguladığım ve işe yaradığını düşündüğüm bu 5 yöntemden bahsetmek istiyorum.


1. Su

Cildi öncelikle içeriden beslemeli. Yazın susuzluk hissimiz daha çok olduğu için bir problem olmayabiliyor fakat kışın genellikle herkesin su içme oranı düşüyor ve cildimiz bundan kötü etkileniyor. Suyun cildimize en büyük faydası esneklik vermesi. Susuz kalan vücut esnekliğini kaybedince kuruluk da eklenince cilt hem yaşlı görünüyor hem de çatlak gibi problemlere meyilli oluyor. Bu nedenle yazın olduğu gibi kışın da su içme miktarınızı düşürmemeye, günde 2-2,5 lt su içmeye dikkat edin.

⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄

2. C Vitamini

Beslenmeden devam edelim. C vitamini cilde parlaklık, enerji, ışıltı veriyor. Zaten kış aylarında artan turunçgil çeşitleriyle C vitamininden uzak durmak imkansız. Günlük en azından bir ara öğünü bu meyvelere ayırarak cildin ışıltısını koruması sağlanabilir.

⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄

3. Yağlı Besinler

Cildimize ne kadar krem sürersek sürelim kendi yağ oranını düzenli tutmazsak krem sadece geçici etki sunar. Simdi yağ dediysem gidin kızartma yiyin demiyorum tabii. Zeytinyağı, yağ oranı yüksek balıklar, avokado ve ceviz, badem gibi kuruyemişler hem sağlıklı hem de cildin yağ oranını düzenlemede yardımcı.

⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄

4. Kuru Fırçalama (Dry Brushing)

Yurt dışında gayet popüler olan bizde de artık rutinlerimiz arasına girmeye başlayan kuru fırçalama cildin ölü derilerden arınmasında oldukça faydalı. Ölü derilerden arınan cilt, kışın o çok yaşanan kuruluktan kaynaklı kaşınma sorunundan da kurtuluyor. Fırçalama yönü kalbe doğru olacak şekilde yumuşak hareketlerle yapılmalı ve gerçek at kılından yapılmış fırçalar tercih edilmeli.  Yaparken biraz saçma gelse de etkisini gördüğünüz zaman vaz geçemiyorsunuz. Tavsiyem her akşam yapıp ardından krem sürerek cildin tamamen yumuşamasını sağlamak. Her aksam zor gelir derseniz en azından duş almadan önce yapılırsa da faydasını görürsünüz. Zaten etkisini görünce her gün yapmak istersiniz.

⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄

5. Mevsimlik değişiklikler

Yazın kullandığınız kremleri kışın kullandığınızda bir etki görmemeniz normal. Nemlendiricinizden dudak kremine kadar daha yoğun içerikli ürünler seçerseniz kışa uyum sağlamanız daha kolay olur.

⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄

Güneş Kremi

Güneş kremleri cildinizi soğuktan korumada etkili değil belki ama hep unutuluyor diye size hatırlatıcı olsun istedim. Kışın güneşi görmediğimiz günler olabiliyor ama o bizi yukarıdan izliyor ve sağ olsun UV ışınlarını bize göndermeyi eksik etmiyor. Bu nedenle siz de cildinize uygun bir güneş kremini günlük kullanmayı ihmal etmeyin.


Umarım bu yöntemler sizin de işinize yarar. 2016’nın son yazısı olduğu için de herkese mutlu yıllar. Yeni yıl hepimize iyilik, sağlık ve huzur getirsin. 💕

Sevgiler,
hazi 💋

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts